تبعات حمله بزرگ حزبالله به اسرائیل به روایت صهیونیستها
سرویس خارجی-
رسانهها و شخصیتهای سیاسی رژیم آپارتاید اسرائیل به تبعات منفی جنگ با حزبالله لبنان اشاره داشتهاند. از روزنامه اسرائیلی هاآرتص تا نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی از فجایعی گفتهاند که با جنگ با حزبالله بر سر رژیم خواهد آمد.
حزباللهِ سال 2006 گروه دست و پا بستهای درمقابل رژیم آپارتاید اسرائیل نبود که حمایت تام و تمام آمریکا را داشت و عالیترین تسلیحات نظامی را در اختیار داشت. اگر حزبالله در آن سال 1500 موشک داشت حالا بیش از 15000 موشک در اختیار دارد که بیشتر آنها دقیق و نقطهزن هستند. افزون بر این، در این سالها حزبالله آزمودهتر از قبل است و آماده برای آنکه جهنمی را که در شمال اراضی اشغالی برپا کرده است تا عمق خاک اشغالی
گسترش دهد.
جنگ ۳۳ روزه، به عربی پیروزی تموز یا به انگلیسی جنگ جولای ۲۰۰۶ در تقویم ایران به روز مقاومت اسلامی ثبت شده است. اما در این جنگ چه اتفاقی افتاد که حزبالله لبنان از آن به عنوان پیروزی یاد میکند و رژیم صهیونیستی از یادآوری آن روزها واهمه دارد؟ از تاریخی که رژیم صهیونیستی در سرزمینهای کشور فلسطین تاسیس شد، هیچ کدام از کشورهای عربی نتوانستند این رژیم را که از حمایت شدید آمریکا و غرب برخوردار است، مجبور به عقبنشینی کنند.
به همین دلیل رژیم صهیونیستی با کمک تصویرسازی آمریکا از خود به عنوان ارتشی که شکست نمیخورد، یاد میکرد. اما در جولای ۲۰۰۶ تصویر اسرائیل شکستناپذیر، شکست و جنبش مقاومتی توانست این رژیم تا دندان مسلح با تسلیحات غربی را مجبور به عقبنشینی کند.
رژیم صهیونیستی پس از جنگ ۳۳ روزه دیگر به دنبال نابودی مقاومت نیست، بلکه اکنون نظریهپردازان آن مانند اورنا مزراحی و یورام شوایتزر در مرکز مطالعات امنیت داخلی اسرائیل، به دنبال پاسخی برای این سؤال خود هستند که اسرائیل چگونه میتواند بازدارندگی فرسایشی خود را در امتداد مرز با لبنان تقویت کند؟
خود اسرائیلیها نیز کمابیش به این مسئله واقف هستند. روزنامههای عبری در روزهای گذشته تحلیلهای متفاوتی درباره حمله محور مقاومت به سرزمینهای اشغالی و تبعات آن بر ادامه موجودیت رژیم صهیونیستی مطرح کردهاند؛ روزنامه عبری هاآرتص در گزارشی تاکید کرده که اگر اسرائیل به جنگ با حزبالله ورود کند، موجودیتش را در معرض خطر قرار میدهد. «ایهود اولمرت»، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی، نیز در مصاحبه با بیبیسی گفت: «باید بگویم که حمله حزبالله به اسرائیل، قربانیهای زیادی را از ما خواهد گرفت و خسارات بزرگی را به مراکز ما وارد خواهد کرد!»
پیش از این نیز روزنامه صهیونیستیهاآرتص در مقالهای هشدار داده بود که ارتش رژیم تروریستی اسرائیل آماده جنگ واقعی دیگر نیست و منابع آن بعد از ۱۰ ماه درگیری در غزه و آمادهباش کامل در شمال دچار فرسایش حداکثری شده است. این روزنامه به کشته شدن صدها نظامی و مجروح شدن هزاران تن دیگر و آسیبهای روانی نظامیان اشاره کرده و گفته بود یگانهای رزمی و پشتیبانی رزمی نیز دچار خستگی و فرسودگی شدهاند.
همچنین بسیاری از نظامیان ذخیره نیز از زمان آغاز درگیریهای زمینی در غزه بسیاری از آنها دچار مشکلات آشکاری شدهاند. هاآرتص گفته بود که ارتش رژیم صهیونیستی در حال حاضر برای درگیری در دو جبهه ساخته نشده است و همچنین ارتش پاسخ مناسبی برای پهپادهای انفجاری یا موشکانداز حزبالله یا خطرات آتشسوزی ندارد.
والا نیز نوشته بود: «انتظار شلیک روزانه هزاران موشک وجود دارد و این بسیار از جنگ ۳۳ روزه بدتر است. بیشتر بیمارستانها در حال آمادهباش کامل هستند و آماده شرایطی هستند که هزاران موشک به شمال شلیک شود و هزاران نفر همزمان با تشدید جنگ با ایران و حزبالله زخمی شوند. جادهها بسته خواهند شد و آب، برق، غذا یا سوخت ژنراتورها در صورت گسترش جنگ در کار نخواهد بود.»
گسترش جنگ نفعی برای اسرائیل ندارد
روزنامه عبریزبان معاریو نیز روز سهشنبه در مقالهای به قلم «اوریل لین» عضو سابق کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) نوشت، «سقوط اسرائیل در یک جنگ منطقهای به منزله ماجراجویی بزرگی برای آن است که خطرات بسیاری را به همراه دارد.» لین در مقاله خود نوشت: «هیچ نفعی برای اسرائیل وجود ندارد و در آینده نیز هیچ منفعتی برای آن در گسترش دامنه تقابل نظامی در منطقه و سوق آن به یک جنگ فراگیر و مستقیم با ایران وجود نخواهد داشت.»
ترس از آغاز جنگی بینظیر
همچنین «یسرائیل زیو»، ژنرال ذخیره و رئیس سابق شعبه عملیات در ارتش رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که جنبش حماس موافقت خود را با توافق اعلام کرده بود و کابینه این رژیم طرفی بود که تغییراتی را به فرمول این توافق احتمالی اضافه کرد. یسرائیل زیو همچنین نسبت به آغاز جنگی منطقهای هشدار داد به گونهای که رژیم اشغالگر پیش از این شاهد آن نبوده است.
تهدیدهای اسرائیل و لبنان متحد
از طرف دیگر، نخستوزیر لبنان روز سهشنبه در اظهاراتی مقابله با تهدیدهای رژیم صهیونیستی را عامل وحدت میان لبنانیها ارزیابی کرد. به گزارش ایسنا، «نجیب میقاتی»، نخستوزیر پیشبرد امور (موقت) لبنان، در این باره تأکید کرد: «تنها نگرانی که لبنانیها را در این مرحله گرد هم میآورد، مقابله با تهدیدات جدید اسرائیل و تجاوزاتی است که ماههاست علیه لبنان ادامه دارد.»
ادامه حملات حزبالله
تا رسیدن زمان حمله بزرگ حملات معمول و سنگین حزبالله به شمال اراضی اشغالی ادامه دارد. حزبالله لبنان روز سهشنبه با صدور بیانیههای جداگانه اعلام کرد که سه مرکز نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف حملات موشکی و توپخانهای خود قرار داده است.
در بیانیه اول حزبالله لبنان آمده است که در حمایت از مردم فلسطین در غزه و پشتیبانی از مقاومت آن، رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان صبح روز سهشنبه تجهیزات جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی را در موضع نظامی «مسکاف عام» را با سلاحهای مناسب هدف قرار داده و تلفاتی به دشمن وارد کردند.
مقاومت اسلامی لبنان همچنین در دومین بیانیه خود نیز اعلام کرد که رزمندگان مقاومت اسلامی تجمعات نظامیان دشمن را در اطراف پادگان «میتات» هدف حملات موشکی قرار دادند و موشک مستقیما به هدف اصابت کرد.
در سومین بیانیه حزبالله لبنان اعلام کرد که روز سهشنبه پایگاه «السماقه» را در تپههای اشغالی کفرشوبا در شمال فلسطین اشغالی هدف حمله توپخانهای قرار داده و تلفات قطعی به اشغالگران اسرائیلی وارد کرده است.
همچنین به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، رسانه های رژیم صهیونیستی از وقوع انفجارهایی مهیب در منطقه نهاریا در شمال فلسطین اشغالی خبر دادند. همزمان منابع خبری از شلیک چندین موشک به سمت رویسات العلم در بلندی کفرشوبا اشغالی نیز خبر دادند.
از طرف دیگر نیز خبر از یک حمله پهپادی جدید به خودرویی در لبنان میرسد. منابع خبری از حمله پهپادی به یک خودرو در اطراف شهرک برعشیت در جنوب لبنان خبر دادند. خبرنگار النشره اعلام کرد که این خودرو در حدفاصل میان شهرکهای برعشیت و بیت یاحون هدف قرار گرفته است. وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که در این حمله دو نفر به شهادت رسیدهاند. تا زمان تنظیم این گزارش از این حمله پهپادی جزئیاتی بیشتری منتشر نشده است.
گفتنی است، در حالی که صهیونیستها همچنان بعد از گذشت حدود دو هفته از جنایتهای تروریستی اسرائیل در بیروت، در وضعیت وحشت و انتظار پاسخ حزبالله به سر میبرد، افسران ارتش صهیونیستی در فرماندهی جبهه شمالی این ارتش، با ابراز نگرانی درباره شدت پاسخ مقاومت لبنان به این رژیم اعلام کردند که نیروهای یگان ویژه رضوان حزبالله همچنان قادر به انجام یک حمله سازمان یافته به اسرائیل (فلسطین اشغالی) از جمله نفوذ به شهرکها یا مواضع نظامی در مرزهای شمالی هستند و هر کسی که غیر از این تصور کند، در توهم و اشتباه است. وب سایت عبری والا در این زمینه گزارش داد که افسران بخش فرماندهی شمال ارتش اسرائیل هشدار دادند که تهدید نفوذ زمینی حزبالله به مرزهای شمالی، بیش از هر زمان دیگری واقعی است و نیروهای رضوان هنوز میتوانند یک حمله سازمان یافته به شهرکها و مواضع نظامی اسرائیل انجام دهند.
عملیات دریایی مقاومت
از حوزه شاخه یمن مقاومت نیز خبر میرسد که خبرگزاری رویترز به نقل از آژانس امنیت دریایی انگلیس اعلام کرد که حادثه دریایی جدیدی در فاصله ۹۷ مایل دریایی واقع در شمال غرب الحدیده به وقوع پیوسته است.
بر اساس این گزارش ناخدای این کشتی اعلام کرده است که انفجاری در نزدیکی کشتی رخ داده است. آژانس امنیت دریایی همچنین از یک حادثه دیگر در فاصله ۶۳ مایلی جنوب غرب الحدیده خبر داد. از جزئیات این حوادث اطلاع دقیقی در دست نیست، اما به نظر میرسد این حوادث نیز در چارچوب محاصره دریایی رژیم صهیونیستی از سوی نیروهای مسلح یمنی صورت گرفته است.
گفتنی است، یمن اعلام کرده که در راستای حمایت از مردم و مقاومت فلسطین اجازه نخواهد داد کشتیهای صهیونیست یا کشتیهایی که مقصد آنها بندرهای اراضی اشغالی است از دریای عرب و دریای سرخ عبور کنند.
ارتش یمن عملیاتهای موفقیتآمیزی را در این چارچوب به انجام رسانده و آسیبهای اقتصادی فراوانی را به بندرهای جنوبی اراضی اشغالی وارد آورده است. اما در مقابل، ائتلاف متجاوز آمریکایی- انگلیسی در حمایت آشکار از جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در غزه، به بهانه حمایت از دریانوردی چندین بار اراضی یمن را مورد هجوم قرار داده است.